Előadás, kurzus, esemény

Jelentkezési határidő: 2018.02.20.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a MANK Nonprofit Kft. (a továbbiakban: MANK) pályázatot hirdet fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel foglalkozók részére. A pályázat szakmai lebonyolítója a Nemzeti Táncszínház.
Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez.
Pályázhatnak: A táncművészet bármely ágában (balett, néptánc, alternatív tánc- és mozgásszínház) dolgozó előadó- alkotóművészek, tánctudománnyal és táncpedagógiával foglalkozók, akik eddigi tevékenységükkel igazolták kiemelkedő képességeiket választott táncművészeti irányzatukban. Egy pályázó az ösztöndíjat legfeljebb három alkalommal nyerheti el. Az ösztöndíjat egy éves programmal lehet megpályázni. A pályázatban nem vehetnek részt nappali …

részletek >>
Jelentkezési határidő: 2018.02.15.
reflex

YOU ARE HERE! is here. Notice that this year’s Call is not called ‘Call for Proposals.’ This is for a simple reason. Namely, it’s the Symposium of 2018 that has a proposal for you!
You are hereby invited to bring your work, inquiry, ideas, reflections forward and join the community that will attempt to instant-compose a socio-political, choreographic sculpture of experience-based knowledge – and so collectively and collaboratively put together the 2018 IDOCDE Symposium entitled:
You are here!

More than ever before, the success of the IDOCDE Symposium depends on what you bring to the …

részletek >>
2018.02.09-10. 20:00 Trafó
EDV_9023_re_lowres

Végtelen játék? Precíz ön- és művészetparódia? Vagy áldokumentarista betekintés egy előadói alkotóműhely kreatív munkafolyamataiba?
Azt is nehéz pontosan megmondani, vajon meddig tart és merre néz a színpad, melyen Kelemen Patrik, Mikó Dávid, Téri Gáspár, Bakó Tamás és Mészáros Máté, a koreográfus – bár e posztra több jelentkező is akad – hatalmas energiákkal mozognak. A címben jelzett ambivalens állapotokat mégsem feltétlen tőlük várhatjuk: inkább a nézőt hozzák zavarba, mikor játékosan és ironikusan szembesítik a saját művészetről, esztétikáról, műfaji határokról alkotott ideáival. Köztük a sztereotípiánkkal, és azzal a bosszantó jelenséggel, ha valami …

részletek >>
2017.11.19. 10:00 SÍN
Reflex1

Beszélgetés a tánc és mozgás tanítás dokumentálásáról

részletek >>
Premier: 2017.10.27-28. 20:00 SÍN
Photo1

A “ Watch Me Happening “ egy alkudozás – párbeszéd több fél között, egy személyen belül, vagy egy tánc, egy szóló melyben objektív és szubjektív, személyes és kollektív látásmódok, vélemények, gondolatok kerülnek az ösztön és a tudat határmezsgyéjére.

részletek >>
2017.05.31. 10:00 SÍN
pink cubes

A SÍN Kulturális Központ 2017-ben elindította KRAFT programját. Az év folyamán pályakezdő művészeknek kínálunk lehetőséget művészeti munkájukhoz szükséges produkciós, finanszírozási, kommunikációs feladatok ellátásához, fejlesztéséhez.

részletek >>