NULLADIK LÉPÉS REZIDENCIA PROGRAM

 

NULLADIK LÉPÉS – A SÍN Kulturális Központ programja

A SÍN 2019 első felében elindítja Nulladik lépés programját. A program célja, hogy olyan biztonságos alkotói környezetet biztosítson a jelentkezők számára, amiben a kutatás, a szabad alkotás és azok megosztása van fókuszban. Ahol az esetleges bemutató vagy megfelelési kényszer nem befolyásolja magát az alkotást. A programba várjuk önálló alkotói pályájuk elején járó táncalkotók jelentkezését.

Amit a program ajánl:
– 4 fiatal alkotó számára 2 hetes rezidencia lehetőséget a SÍN Kulturális Központban anyagi támogatással

– Igény szerint művészeti, produkciós és adminisztrációs mentorálást egyénre szabva

– A kéthetes rezidencia végén a kutatási eredmények prezentálása az alkotó által választott formában, közös értékelés, további lehetőségek feltérképezése egyéni beszélgetések formájában

Szakmai közeg biztosítása, melyben a résztvevők kérdéseket tehetnek fel egymásnak, illetve a programban résztvevő szakembereknek, a SÍN munkatársainak, reflektálhatnak egymás munkáira és felvetéseire

A rezidenciákra 2019 JANUÁR és MÁJUS között kerül sor!

A programra az alábbi módon lehet jelentkezni:
Maximum 1 oldalas koncepció leírás, kérdés felvetés, kiinduló pont beküldése, rövid önéletrajz csatolásával a studio@sinarts.org címre, a tárgyban Nulladik lépés megnevezést kérjük megadni!
A leírásban kérjük megjelölni, hogy a pályázó mikorra tervezné a kéthetes rezidenciát!
A programba lehetséges már megpályázott, vagy pályázaton nyertes művészeti koncepcióval jelentkezni abban az esetben, ha a produkciós időszak még nem kezdődött el, illetve még a pályázati fázis előtti szakaszban lévő ötletekkel is.

Beadási határidő: 2019. december 20.

A programra jelentkezőkkel január első két hetében a SÍN munkatársai személyes beszélgetések során állapodnak meg a továbbiakról.

 

A Nulladik lépés az NKA IZP Programjának támogatásával jött létre.