SCHICK / KALAUZ: CMMN SNS PRJCT – MOLNÁR CSABA rendezésében

A CMMN SNS PRJCT során a nézők betekintést nyerhetnek egy rendhagyó aukcióba, egy játék során megnövelhetik pénztárcájuk tartalmát, új ismereteket szerezhetnek társadalmunk felépítéséről és a világról, a darab végén pedig a nézők közösen ítélik meg, hogy a játékban mozgó pénzösszegnek mi legyen a sorsa. Azonban e fontos döntés mellett a produkció legizgalmasabb pontja vitathatatlanul az, mikor az aukció során kalapács alá kerül maga az előadás is.

A 2015-ben, első ízben megrendezett OPEN Fesztivál programjában szerepelt Martin Schick és Laura Kalauz közös alkotása, a Cmmn Sns Prjct (Common Sense Project), az akkori előadás során Molnár Csaba volt az, aki szert tett az előadás szerzői jogaira. Molnár Csaba előadóként és alkotóként is közel áll a MU Színházhoz és a SÍN Kulturális Központhoz, ezért az OPEN Fesztivál szervezői felvállalták, hogy az ő rendezésben létrehozzák az előadás magyar adaptációját 2016 novemberében, a Fesztivál második szériájában. A rendező-koreográfus Raubinek Lilit és Szász Dánielt kérte fel az itthoni bemutató elkészítésére, így ők vezetik be a nézőket a ‘józan ész’ világába.

“Kukkolók és résztvevők egyszerre lehetünk. Kaphat bárki kínai vécékefét, vízforralót, gyöngyöket, amire szüksége van, és cserébe feladatot is. Fel kell öltöztetni a rajtuk lévő ruhadarabokból a performereket, vagy rajtaütésszerűen ki kell találni, miből vannak a párbeszédek, amelyek a cseregesztusok és hétköznapi helyzetek közé szövődtek észrevétlenül. Játszunk és játszanak velünk, miközben a kortárs tánc is reflektál önmagára, sok humorral. A fiktív kereskedelmi hangulat a végére komolyba fordul, újra elárverezik, azaz továbbadják az előadást. A közönség lendül, hitetlenkedik, készpénzben fizet, aláír, aztán hazavisz. Végelszámolás is van, jegybevétel, kiadások, és a fennmaradót közös megegyezéssel karitatív célokra fordítjuk.

Frissítő élmény, és Molnár Csaba eddigi, saját repertoárját tekintve bizonyossá teszi, hogy a kortárs tánc az új színház. Az előadás pedig terjed, úgyhogy élvezni fogják még sokan, de persze nem ugyanezt.” (Artner Sisso)

Koncepció: Martin Schick / Laura Kalauz
Rendező: Molnár Csaba
Előadók: Raubinek Lili és Szász Dániel
A magyar szöveget fordította: Molnár Alexa
Produkciós vezető: Vámos Janka és Erős Balázs

Következő előadás: 2017.07.15. 22:15 Bánkitó Fesztivál

Trailer a SÍN Kulturális Központ Vimeo oldaláról.

A teljes telőadás megtekintéséhez szükséges jelszóért keress minket.