SCHICK / KALAUZ: CMMN SNS PRJCT – MOLNÁR CSABA rendezésében

A CMMN SNS PRJCT során a nézők betekintést nyerhetnek egy rendhagyó aukcióba, egy játék során megnövelhetik pénztárcájuk tartalmát, új ismereteket szerezhetnek társadalmunk felépítéséről és a világról, a darab végén pedig a nézők közösen ítélik meg, hogy a játékban mozgó pénzösszegnek mi legyen a sorsa. Azonban e fontos döntés mellett a produkció legizgalmasabb pontja vitathatatlanul az, mikor az aukció során kalapács alá kerül maga az előadás is.

A 2015-ben, első ízben megrendezett OPEN Fesztivál programjában szerepelt Martin Schick és Laura Kalauz közös alkotása, a Cmmn Sns Prjct (Common Sense Project), az akkori előadás során Molnár Csaba volt az, aki szert tett az előadás szerzői jogaira. Molnár Csaba előadóként és alkotóként is közel áll a MU Színházhoz és a SÍN Kulturális Központhoz, ezért az OPEN Fesztivál szervezői felvállalták, hogy az ő rendezésben létrehozzák az előadás magyar adaptációját 2016 novemberében, a Fesztivál második szériájában. A rendező-koreográfus Raubinek Lilit és Szász Dánielt kérte fel az itthoni bemutató elkészítésére, így ők vezetik be a nézőket a ‘józan ész’ világába.

A CMMN SNS PRJCT a közösségi kapcsolatokkal foglalkozik, és a hézagokkal, amelyek a gazdasági profit logikáján túli működésben keletkeznek. Az előadás olyan új kereskedelmi lehetőségeket és üzleti formákat javasol a színházi kontextuson belül, amelyek a fikció határait súrolják. Páratlan élmények a bizalmas és a szokatlan metszéspontjában: így válik a színház a szabad kereskedelem és a kalandok arénájává – egy olyan térré, amely a voyeurizmus és a részvétel között húzódik – a tökéletlenség ódájává.

Koncepció: Martin Schick / Laura Kalauz
Rendező: Molnár Csaba
Előadók: Raubinek Lili és Szász Dániel
A magyar szöveget fordította: Molnár Alexa
Produkciós vezető: Vámos Janka és Erős Balázs

Következő előadás: 2017.05.03. 20:00 MU Színház

Online jegyvásárlás: http://muszinhaz.jegy.hu/

Trailer a SÍN Kulturális Központ Vimeo oldaláról.

A teljes telőadás megtekintéséhez szükséges jelszóért keress minket.