SCHICK / KALAUZ: CMMN SNS PRJCT – Rendező: MOLNÁR CSABA

Kultúrát fogyasztana akciósan? Jó karban tartott, fiatalos alkotóktól? Vagy kvízjátékot játszana hasznos és haszontalan háztartási cikkekért? Végre egy előadás, amiről senki sem megy haza üres kézzel!

2015-ben, az első ízben megrendezett OPEN Fesztivál programjában szerepelt először Martin Schick és Laura Kalauz – Berlinben alkotó koreográfusok – formabontó előadása. Molnár Csaba megvette, a Fesztivál 2016-os kiadására megrendezte, az elbűvölő Raubinek Lili és a karizmatikus Szász Dániel előadták, de vajon ki viszi haza legközelebb? A színpadon születő, egyedi műalkotás egyszerre tánc, színház, rendhagyó aukció és megannyi kérdés. Beárazható-e a művészet? Megérik-e a pénzüket a kortársak? Egyáltalán milyen táncelőadás az, amiben még csak nem is táncolnak?

„Kortárs zsibvásár a színpadon, avagy hogyan kössünk szórakoztató üzletet egymással és az előadókkal egy furcsa táncelőadáson. […] Kukkolók és résztvevők egyszerre lehetünk. Kaphat bárki kínai vécékefét, vízforralót, gyöngyöket, amire szüksége van, és cserébe feladatot is. Fel kell öltöztetni a rajtunk lévő ruhadarabokból a performereket, vagy rajtaütésszerűen ki kell találni, miből vannak a párbeszédek, amelyek a cseregesztusok és hétköznapi helyzetek közé szövődtek észrevétlenül. Játszunk és játszanak velünk, miközben a kortárs tánc is reflektál önmagára, sok humorral.” (Artner Sisso, Magyar Narancs)

Koncepció: Martin Schick / Laura Kalauz
Rendező: Molnár Csaba
Előadók: Raubinek Lili és Szász Dániel
A magyar szöveget fordította: Molnár Alexa
Produkciós vezető: Vámos Janka és Erős Balázs

Producer: SÍN Kulturális Központ
Támogatók: NKA, MU Színház, SÍN Kulturális Központ

Bemutató: 2016, MU Színház

Trailer a SÍN Kulturális Központ Vimeo oldaláról.

A teljes telőadás megtekintéséhez szükséges jelszóért keress minket.