VADAS – GRYLLUS – TÓTH: SLEEPING BEAUTY PROJECT

A Sleeping Beauty Project alapgondolata a Csipkerózsika-meséből indul ki, és a történetből fakadóan három nagy témával foglalkozik: Halál, Mese, Hétköznapok. Az előadás nézője egy élményközpontú esemény résztvevője, amelyet adott esetben ő maga működtet.

A Sleeping Beauty Project a belső világunk és a külső valóság közti átmeneti térbe invitálja a nézőt. A saját virtuális performanszunk megélése és átélése valósulhat meg a nézők találkozása és kapcsolódása révén.

A Sleeping Beauty Project egy olyan eseményt kíván életre hívni, amely a képzőművészet, közösségi aktivitások, workshop, színház, happening lehetőségeit ötvözi. A hétköznapi élet természetes jelenségeinek tematizálása által igyekeznek összetett tartalmakat kibontani, melyek segítségével önmagunkkal szembesülhetünk a mindennapi élet, a pihenés, az álom, a halál és az identitás tereiben. Ez a játék vagy koreográfia a színház üres terében zajlik szinte önmagukra hagyva a nézőket, akiket egy hang vezérel, és aktivitásra késztet. Ebben a szituációban a nézők időnként egymás nézőivé válnak. Az interakció nem egy kellemetlen néző-bevonásról szól, hanem egy aktív jelenlétről, a fantáziavilág felnyitásáról, melyben az álom, az ébrenlét, a valóság és a fantáziálás spekulatív koreográfiájában minden egyes néző ugyanabban a szituációban létezik.

Alkotók: Vadas Zsófia Tamara, Nemes Z. Mário, Gryllus Ábris, Tóth Márton Emil
Fény: Dézsi Kata
Producer: SÍN Kulturális Központ

Támogatók: NKA, MU, EMMI, Open Latitudes3, Új Előadóművészeti Alapítvány

Online jegyvásárlás: http://muszinhaz.jegy.hu/

Sleeping Beauty Dream Experiment – Sziget Fesztivál 2016