VADAS – GRYLLUS – TÓTH: SLEEPING BEAUTY PROJECT

A Sleeping Beauty Project a belső világunk és külső valóság közötti átmeneti térbe invitálja a nézőt. A saját virtuális performanszunk megélése és átélése valósulhat meg a nézők találkozása és kapcsolódása révén.
A Sleeping Beauty Project alapgondolata a Csipkerózsika-meséből indul ki, és a történetből fakadóan három nagy témával foglalkozik: Halál, Mese, Hétköznapok. Az előadás nézője egy élményközpontú esemény résztvevője, amelyet adott esetben ő maga működtet.

A táncelőadás egy olyan eseményt kíván életre hívni, amely a képzőművészet, közösségi aktivitások, workshop, színház, happening lehetőségeit ötvözi. Az alkotók a hétköznapi élet természetes jelenségeinek tematizálása által igyekeznek összetett tartalmakat kibontani, melyek segítségével önmagunkkal szembesülhetünk a mindennapi élet, a pihenés, az álom, a halál és az identitás tereiben. Ez a játék vagy koreográfia a színház üres terében zajlik szinte önmagukra hagyva a nézőket, akiket egy hang vezérel, és aktivitásra késztet. Ebben a szituációban a nézők időnként egymás nézőivé válnak. Az interakció nem egy kellemetlen néző-bevonásról szól, hanem egy aktív jelenlétről, a fantáziavilág felnyitásáról, melyben az álom, az ébrenlét, a valóság és a fantáziálás spekulatív koreográfiájában minden egyes néző ugyanabban a szituációban létezik.

Koncepció, koreográfia: Vadas Zsófia Tamara
Alkotók: Gryllus Ábris, Nemes Z. Márió, Tóth Márton Emil, Vadas Zsófia Tamara
Zene: Gryllus Ábris
Látvány: Tóth Márton Emil
Fény: Dézsi Kata
Szöveg: Nemes Z. Márió
Előadó: Vadas Zsófia Tamara
Külön köszönet: Vass Csenge, Brückner János
Produkciós asszisztens: Vámos Janka

Producer: SÍN Kulturális Központ
Támogatók: NKA, MU Színház, EMMI, Open Latitudes3, Új Előadóművészeti Alapítvány

Bemutató: 2017, MU Színház